Reklame. Bogen er sponsoreret af forlaget.

Udgivelsesdato: 22-05-2020

Oversætter: Per H. Jacobsen
ISBN: 9788793783010
Originaltitel: Hvile
Forlag: EC Edition
Format: Hæftet
Udgave: 1
Originalsprog: Norsk

Ord som stress, overbelastning, ensomhed, præstationsangst, ubalance: de er desværre ikke ukendte eller svære at relatere til. De fleste af os kender dem alt for godt.

I Hvile – vejen til et liv uden stress skriver Siw Aduvill om det liv, som de fleste af os lever i dag, et liv, hvor vi glemmer det allervigtigste for os selv, vores familie, vores arbejde, vores liv, nemlig hvile.

Problemet er, skriver hun, at det ikke at være aktiv, ikke at være effektiv og overskudsagtig er forbundet med noget negativt. Der bliver set ned på dem, der ikke præsterer, og det sidder så dybt i os, at vi også banker os selv i hovedet, hvis der er dage, hvor vi ikke præsterer.

Aduvill leverer både gode råd, praksis og faglighed, når hun skriver om fænomenet og dets løsning. Det er vigtigt, at vi lærer at passe på os selv, vores krop og psyke, og lærer at balancere vores liv, så vi bliver mere nærværende og sætter tempoet ned.

Bogen er både velskrevet og velstruktureret, og den er en vigtig guide og reminder til at få roen tilbage i livet. Som et gigantisk udråbstegn får den en til at stoppe op og tænke over, hvordan man lever i sin hverdag, hvad der er vigtigt, og hvad der skal til for at skabe kvalitet, liv og ro i det, der suser forbi, det der reelt er ens liv.

Helt personligt er det en bog, der rammer mig lige, hvor der er brug for det. I en hverdag med arbejde, husholdning, tre børn, hektisk logistik og ting, der skal holdes styr på er det sjældent ro og hvile, der kendetegner mit liv. Det skal ændres. Der skal fokus på nærvær, fokus på tid, der får lov at flyde frit. Det er vigtigt, og det er lige nu, at livet sker. Jeg kan kun anbefale Aduvills bog til alle, hvor livet går alt for stærkt.