Reklame. Bogen er sponsoreret af forlaget.
Forlag: EC Edition
Udgave: 1
ISBN: 9788793783034
Sprog: Dansk
Udgivelsesdato: 03-06-2020
Format: Hæftet

Der er noget i baggrunden, der lurer og afventer, noget, der kræver, at man kigger bedre efter, er helt stille og lytter. Noget dystert, noget uroligt, der ikke med det samme er til at genkende, og måske heller ikke skal ses i dagens klare lys. Som i novellerne efterlades man med et mørke, en håbløshed, der kræver eftersyn og omtanke. Det er ikke overfladen, man berører her, men det, der findes allerdybest nede i det, man sjældent mærker i sig selv.

Anne Møllers debut Se, hunden er løs er en debut, der smager af mere. Stilsikkert og fuldendt udfolder hun historier om mennesker på tværs af tid og nationer og samler dem i den kerne, der er menneskets natur. Det kommer helt ind i menneskets inderste, fremviser det grumme og instinktive, som normalt er skjult i vores daglige liv.

Sproget i novellerne er let og løbende uden de store krummelurer eller brud. Det er fortællingen, der er i fokus, mennesket med al dets kraft og drift. Novellerne virker meget stærkt, det er ikke noget, der lige slipper dig igen, og de skal læses langsomt og indoptages, inden man går videre. Det er som om, de er fyldt med lag, som man kan grave videre ned i og se noget nyt hver gang. Ligesom med mennesket er det ikke overfladen, man kan dømme på, et kendskab kræver tid og fordybelse.

Se, hunden er løs kræver opmærksomhed og ro. Det er noveller, der kan og vil så meget mere, kræver noget af sin læser og kræver at blive læst for alt det, der ikke bliver sagt. Det er dyb litteratur, urovækkende og stærkt. Det er en fantastisk debut, som man håber leder til mere.