Da jeg begyndte at skrive Syvstjernesagaen, skrev jeg for at skabe den verden, jeg mest af alt ønskede at leve i. Syvstjernen var mit symbol på kraften i alt, og ud fra det skabte jeg historien om den unge kvinde Enilia, der sammen med sin bror ifølge et sagn skal sejre over mørket. Lysets datter er første bog i en trilogi, der spænder fra episk fantasy til motorcykelræs og græske ruiner med dybe hemmeligheder. Bøgerne trækker på mange af fantasys undergenrer og plotter frem og tilbage over tider og steder, men kernen i det hele er den styrke, det er at tro på sig selv. 

Syvstjernesagaen handler om at finde kærlighed til sig selv. Enilia er halvt menneske, halvt ainatunari, men tror, at halv er forkert. I de første bøger er der krig mellem lyset og mørket, mørket ses som onde væsener, karawianere. Enilia og hendes bror skal opfylde sagnet om lyset børn i kamp mod mørket.

Igennem serien vokser styrken i Enilia, og verden forandrer sig. Serien byder på alt fra drager til motorcykler, episk kamp til en tur i bybussen. Den handler om at være ung og have svært ved at tro på, at man er værd at elske.

Syvstjernen er symbol for de fire jordiske elementer: jord, vand, luft og ild og de tre himmelske elementer: lys, liv og magi. Syvstjernen markerer, hvordan de syv elementer bliver blandet i mennesket med kroppen som det jordiske og sjælen som det himmelske. Enilia som hovedperson og som jani står for, hvordan disse ting nogle gange kan være lidt svære at håndtere, det at være et magisk væsen samtidig med, at man er menneske. Senere i serien bliver blandingen af det himmelske med det jordiske og det magiske med det menneskelige mere tydeligt, og syvstjernen står for alvor frem som symbol.

Den spæde begyndelse på Syvstjernesagaen blev skrevet i notesbøger. Jeg skrev, mens jeg var på arbejde, til familiefest, kørte i bus, hos venner … altid. Og når jeg havde tid derhjemme, skrev jeg ind på computeren og rettede til.

Du kan købe lækkert merchandise til Syvstjernesagaen.

Kop: 100,-

Mulepose: 130,-

Magnet: 25,-

Du kan købe et samlet sæt med alle tre ting til: 230,-

Eller et sæt med merchandise + et signeret eksemplar af en af bøgerne for 430,-

Merchandise + alle tre bøger kan du købe for 750,-

Alle priser er plus fragt.

Skriv til mig på louise@louisehatrankjaer.dk

Interview med Michelle og Louise aka Bogbiens eventyr og Boglabyrinten om Syvstjernesagaen

Syvstjernesagaen

Lysets datter/2020

Eliors sang/2022

Nannas bog/2023

Sjove fakta:

  • Der er opfundet næsten et helt sprog til sagaen, nemlig ainatunarisproget talviri, som jeg øvede mig i ved at skrive breve til min familie på talviri. Jeg har stadig en del af de gamle noter, men det blev alt for omstændigt til bogen, når så meget skulle slås op af læseren, og jeg endte med at slette det meste, for at det ikke skulle ødelægge læseflowet.
  • I sagaens spæde begyndelse var Laino slet ikke regnet ind som karakter. Det meste af de to første bøger var planlagt og skrevet, da han kom brasende ind og krævede at være med. Det er derfor, det virker så voldsomt, at han ender med at stå mellem Enilia og hendes forelskelse i Mevarn.
  • Ryna var oprindeligt en mand ved navn Ryato.
  • Enilia har haft op imod ti forskellige navne fra det tidspunkt, hvor de første idéer blev skrevet ned, indtil den endelige trykte udgave.
  • Bøgerne er omskrevet og redigeret tæt ved tyve gange inklusiv totale omskrivninger, omstruktureringer af tid, opdelinger af scener og store ændringer som til- eller fraskrivning af karakterer. Jeg har aldrig, og tror heller aldrig jeg kommer til, at skabe så stort et værk igen. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor ekstremt lang tid jeg har brugt på disse bøger. Jeg tror, det kan tælles i måneder, måske endda år.
  • Mit oprindelige ønske med Syvstjernesagaen var at skrive en verden, en historie, som var så tæt på mit eget dybe ønske om, hvilken verden jeg gerne ville leve i og hvilken slags mennesker, jeg gerne ville have i mit liv. Jeg opfandt så at sige en drøm, min egen vildeste drøm, og gjorde den så virkelig, jeg kunne, ved at skrive den ned.
  • Enilia er ikke den sædvanlige heltinde, ikke helt en Mary Sue eller en uovervindelig amazone. Hun er skrevet som du og jeg, det ægte, fejlbarlige menneske med alt, hvad det indeholder af tvivl, dårligt selvværd, mørke tanker, vrede, drømme, længsler, tosserier og erfaringsdannelse.

Ved du, hvad en lammasu er?

https://en.wikipedia.org/wiki/Lamassu

Omtale af Syvstjernesagaen

http://laesehestmedfantasy.blogspot.com/2020/09/book-haul-9.html

https://nyheder24.dk/nyheder/efter-17-aars-haardt-arbejde-nu-gaar-louises-droem-i-opfyldelse

https://www.rejsenilitteraturen.dk/2021/02/24/lysets-datter-syvstjernesagaen-1-louise-h-a-trankjaer/

https://sofieama.wixsite.com/beawriter/post/lysets-datter-louise-h-a-trankj%C3%A6r

https://litteratur24.dk/nyheder/fynbo-nomineret-til-aarets-fantasyroman

https://www.facebook.com/watch/?v=3779772665441060

https://youlooklikeabook.blogspot.com/2021/08/lysets-datter-af-louise-h-trankjr.html

(7) Mullesbogblog – Opslag | Facebook

http://mitlivminblog.dk/2022/05/09/lysets-datter

Næste bog i sagaen udkommer til fantasyfestivalen i 2024