Bogen er sponsoreret af Bog & idé
Oversætter: Jan Teuber
Forlag: Gyldendal
Udgave: 3
ISBN: 9788702177978
Originaltitel: A short history of nearly everything
Sider: 660
Udgivelsesdato: 04-05-2015
Format: Indbundet

Der var engang en lille dreng, der var så ked af, at alle spændende videnskabelige svar var pakket så grundigt ind i kedsomhed og støv, at man faldt i søvn, inden man blev klogere. Derfor skrev han, da han blev voksen, en bog, der kunne fortælle det hele på en begejstret og interessant måde. Den bog hedder En kort historie om næsten alt.

Egentligt kan man vel ikke kalde den kort; kun hvis man tager i betragtning, at den handler om alt. Men de 660 sider er så levende og interessante, at det slet ikke føles langt. Tværtimod er det en buffet af viden, der er præsenteret så lækkert og medrivende, at det er nemt at blive klogere her. Og hvis man ligesom jeg elsker at vide alt muligt mærkeligt, så er dette den perfekte vej til at fylde flere fakta i hjernecellerne.

Bill Bryson fortæller om Big Bang, om astronomi, jordens skabelse, hvad der er grundlæggende for vores eksistens og om de videnskabsmænd, der igennem tiden har regnet det hele ud. Det hele fortælles i et enkelt hverdagssprog, der gør det muligt for menigmand at være med.

Dette er bogen til dig, der gerne vil vide, hvordan det hele hænger sammen, men ikke orker mastodonterne på feltet.

Køb den her. Den er lækker.