Bogen er sponsoreret af Bog & Idé
Forlag: Gyldendal
Udgave: 1
ISBN: 9788702221626
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Sider: 756
Udgivelsesdato: 23-08-2019
Format: Indbundet

 

Karen Blixens holder aldrig op med at fascinere mig, hverken med det, hun skrev, eller det liv, hun levede. Tom Buk-Swienty har her leveret et mammutværk om hendes liv, som han har baseret på familiens brevvekslinger, hvilket fører til nogle nye vinkler og viden om Blixens liv. Bogen er ekstremt detaljeret og spækket med fotos, hvilket giver endnu flere stjerner i rækken. Der er mange Blixenbiografier på markedet, og derfor er det svært at tilføje noget nyt, men det er alligevel lykkedes for Buk-Swienty. Bl.a. kommer det frem i Løvinden, at det faktisk ikke var Blixen, der ejede farmen, men hendes onkel, Aage Westenholz, som også var den, der måtte finde penge, når det var ved at gå galt.

Fakta kan man altid skændes om, og det kommer nok aldrig frem, hvad sandheden om Bror, Denys og Karen virkelig var, men kan man leve med det, kan man her dykke ned i en ganske utrolig og medrivende historie om en ung kvinde, der forlader alt, hun kender, og kaster sig ud i et fantastisk eventyr i en helt anden verden. Man kan sagtens opstøve eksempler på hendes snobbethed, forkælethed, aristokratiske holdninger og arrogance, men fejer man alt det af bordet, står man tilbage med en kvinde, der søgte eventyret og ikke mindst skrivningens sølvglitrende verdener og vovede at stå frem og stå ved sig selv.

Blixen mistede farmen, sit helbred, sit ægteskab og ikke mindst sit livs store kærlighed. Buk-Swienty formår at skildre kvinden helt tæt på, og selvom man jo altid kan diskutere, hvorvidt andre kan ramme rigtigt, når de beskriver et menneske, så får man her følelsen af, at han er kommet ganske tæt på.

Køb bogen her. Læs mere om Blixen her.