Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Oversætter: Sara Koch
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788727003986
Sprog: Dansk
Originalsprog: Norsk
Originaltitel: Ulvene fra evighetens skog
Sider: 800
Udgivelsesdato: 19-05-2022
Format: Indbundet

Knausgård har X-factor. Sådan er det. Det er stort set ligegyldigt, hvad han skriver, bare han skriver det, for han leverer generøst og smukt, og det er en fryd at læse hvert et ord.

Når det er sagt, så var jeg mere vild med Morgenstjernen, end jeg er med Ulvene fra evighedens skov. Og når det er sagt, så er det også lidt ligegyldigt, for Ulvene fra evighedens skov er stadig helt deroppe blandt de klareste litteraturstjerner, så selvom den måske er knap så spændende som Morgenstjernen, så er den alligevel langt over mållinjen med rolig selvsikkerhed.

Den der X-factor kan bare noget. Alt hvad Knausgård skriver bliver levende, nærværende og åndende, og det er på samme tid almenmenneskeligt og unikt, hvilket gør det svært at sætte fingeren på præcis, hvad det er, han gør.

Ulvene fra evighedens skov er en mastodont af velskrevet, levende, åndeløst hverdagsliv, menneskelighed, liv og død. Det er helt almindeligt, men samtidig fantastisk. Det er medrivende, velskrevet og umuligt at lægge fra sig. Alt i alt: det er Knausgård. Bare læs den.

P.S.: Knausgård er inviteret til mit litterære middagsarrangement, når det engang bliver stablet på benene. Det tæller desuden forfattere som Murakami, King, Atwood, Hemingway, Nabokov, Rice og Adichie. Det skal nok blive en festlig aften.