Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711999042

Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: In the Distance
Sider: 320

Udgivelsesdato: 18-08-2021
Format: Hæftet

Det allerførste ved I det fjerne er den nærhed, man fra de første få linjer føler med hovedpersonen Håkan. Billedet af manden, der bader i en våge i det tilfrosne vand, er så stærkt og gribende, at man bliver trukket ind mellem siderne med det samme, og der er ingen vej ud igen.

I det fjerne er en roman om afsondrethed, om at stå udenfor verden, om overlevelse, om at leve, om at længsel, om frygt og menneskelighed, alt det basale og alt det storslåede, der gør os til mennesker.

Håkan er en ung, svensk dreng, der sammen med sin bror får chancen for at emigrere til Amerika. De bliver væk fra hinanden på rejsen, og lille Håkan bliver kastet ud i det ene vanvittige eventyr efter det andet som en brik i andre menneskers spil om magt, penge og besiddelser. Indeni er Håkan en lille dreng, der har lever for at høre andres fortællinger, naiv, uskyldig, men udenpå vokser han til at være en kæmpe af en mand, hvis styrke ingen kan modstå.

Fortællingen er gribende og virkelig velskrevet. Diaz’ sprog er malende og forførende, og man mærker hver en tue under Håkans fødder på prærien og solens ubarmhjertige brænden i den hvide ørken. At I det fjerne er en debut lover uhyrligt godt for fremtiden. Barren er sat højt.