Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Oversætter: Kim Lembek
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711915820
Sprog: Dansk
Originalsprog: Islandsk
Sider: 352

Udgivelsesdato: 30-11-2021
Format: Hæftet

Tres kilo solskin er titlen på en storslået, episk roman af den islandske forfatter Hallgrímur Helgason. I et væld af sne og is udfolder han Islands historie fra de store vidder til den mindste person. I ægte skrønestil er der plads til både humor og alvor, og historien bliver udfoldet over store sletter af tid og personer.

Under overfladen handler det om de menneskelige vilkår i et barskt landskab, hvor det er mennesket mod elementerne, overlevelse først og fremmest, og så menneskets længsel efter et noget, der er større end bare livet. Det er den oldgamle fortælletradition, der får lov at stå forrest, og Helgason forstår at fortælle, så det er en fryd.

Hovedpersonen er drengen Gest, der får en streng start på livet, og efterfølgende kæmper for at finde ud af, hvor han hører til i livet. Rundt om ham udfoldes Islands historie fra det var et lille, indelukket samfund, indtil verden kom sejlende ind til kysten, og andre personer væver sig ind og ud af den sindrigt opbyggede fortælling. Der er plads til det hele i den lille verden, og der er store temaer, der bliver taget op, vendt og drejet og sat til skue mod en uendelig horisont.

Tres kilo solskin er en historie om at forvandle livet fra overlevelse til livsglæde, om at bære tunge sorger og finde lysglimt i det små. En strålende fabel om at finde solrige dage i mørket.