Bogen er sponsoreret af forfatteren
Forlaget Aksel, 2019
Udgave 1, 1. oplag
ISBN: 978-87-93814-00-4

 

Lige siden ungerne var helt små, har jeg elsket at digte for dem. Med alderen voksede historierne også, men det er nu et stykke tid siden, at jeg har digtet godnathistorier. I stedet læser vi jo rigtig meget, ungerne læser selv nogle gange, og de hjemmestrikkede fortællinger er gået lidt i glemmebogen.

Det var derfor en stor fornøjelse at få Rie Skovgaards bog ind af døren. Bogen om alting, ingenting, Emil og dragen er nemlig en guidebog, der giver gode råd til, hvordan man som forælder kan digte historier for og med sit barn. På fineste vis skriver Rie, hvordan du helt konkret griber digtningen an, hvad det gør for både dig og dit barn og hvordan du kan inddrage dit barn, så fortællehyggen bliver størst.

Bogen er skønt illustreret, og hist og her er der krydret med stærke citater, som ekstra inspiration. Da jeg havde læst den, testede jeg opskriften af med ungerne. Vi fandt hver på to ting, der skulle være med i historien, og så var det ellers bare om at slippe fantasien løs.

Det blev til historier om kaffemaskiner og spegepølser, en morder, der blev kørt over af en cykel, en kæmpepelikan med en gun (læs: pistol) i den ene vinge fløj afsted med Emily, Loui nedkæmpede The Ice King med sin rangle og Emily fremtryllede en tre meter høj Harry Potter med sin magiske blyant, mens Eliot spillede Playstation og drak kaffe.

Det, der virkelig fascinerede mig, var at se, hvor lynhurtige og fantasifulde de unger egentligt er, når de bliver sluppet løs på en historie. Og det var en begejstret redaktørmor, der så dem gribe løse plotlinjer, indhente glemte karakterer og binde de fineste sløjfer, så historierne fik alle elementer med og hang godt sammen. Og alt det, mens vi skraldgrinede.

Jeg må give denne guide mine fineste anbefalinger med på vejen til alle, der gerne vil dyrke fantasien og fortællelysten.

Køb den her. Slip fantasien fri.

Tak til Rie og Emil for den skønne bog.