Bøgerne er sponsoreret af forlaget
Serie: Utilsigtet trilogi
Oversætter: Liv Camilla Skjødt
Forlag: Skjødt
Udgave: 1
ISBN: 9788792064134
Sprog: Dansk
Originalsprog: Spansk
Originaltitel: La ciudad
Sider: 183
Udgivelsesdato: 25-11-2016
Format: Hæftet


Mario Levrero er endnu en af de skønne forfattere, som jeg slæbte hjem i min alt for tunge kuffert fra årets Bogforum. Men heldigvis er han samtlige skuldermyoser værd.

I ægte Kafkastil tager han sin læser i halskraven og slæber dem ind i sin verden, som er forunderlig, sær og drømmeagtig på den allerbedste måde. Historierne er spækket med humor og fremstiller mennesket i al dets herlighed, fortabelse og usikkerhed. Vi møder verden som det forunderlige kaos, den er, og vi følger hovedpersonerne, som tumler lidt forvirrede rundt og forsøger at finde mening, hvor ingen mening er.

Sproget er smukt og jordnært og bærer historien frem på sikker vis. Der er intet flyvsk over det, men nærmere en præcision og en knaphed, som underbygger den verden som fremvises.

Mario Levreros stil er skøn og sikker, og han er en forfatter, som hører til på alle litteraturelskeres boghylde. Paris og Byen er store læseoplevelser som alle bør unde sig selv. Den sidste bog i serien Utilsigtet trilogi, Stedet, fik jeg desværre ikke med, men jeg forventer, at den er lige så stærk som de andre to.