Bogen er sponsoreret af forlaget
Politikens forlag, 2018

“Hvad har sorg og svampe med hinanden at gøre?”

med det spørgsmål begynder Long Litt Woon, den norsk gifte, malaysiske antropolog, sin bog om at kæmpe sig tilbage til livet efter en sønderrivende sorg. Hun mister pludseligt sin mand, og med ham forsvinder hele hendes verden.

Et kursus i at samle svampe skaber stien tilbage til livet for hende. Det lyder mærkeligt, for hvad har svampe og sorg med hinanden at gøre? Ingenting, men processen med at komme ud, gøre noget, skabe noget nyt og finde mening i de små ting er vejen frem fra kaos og mørke.

Bogen er virkelig velskrevet og virkelig vedkommende. Sorgen er så smukt beskrevet, at den gør skingrende ondt, og du kommer ikke gennem bogen uden en tudetur eller to.

Hvis du har mistet, er den endnu mere vedkommende. Den spiller på alle hjertestrenge, fordi den er så ægte. Og så skriver hun uden omsvøb, uden forgyldning; det er skarpt og godt.

Det er den basale glæde ved at komme ud, ved at lade naturens ro og heling gøre sit, ved at dykke ned i et projekt og lade det fylde alt, indtil noget igen begynder at spire indeni.

Bogen hører til i alle hjem. Køb den her.