Bogen er sponsoreret af forlaget
Udgivet: 28. februar 2020
87 sider
Forlag: Gentlemen’s Jockey Club
ISBN:
Sprog: Dansk

 

Her mødes Indien, Tuk Tuk’er, amazonpapegøjer, den danske bodega, Krakow, regnvejr, fysisk nærhed, smøger og natteøde gader i et blik, en ærlighed og en ligefremhed, der kun kan begejstre. Her går vi til stranden med en trist tyngde, og her vågner vi til trafiklarmen i Jaipur. Verden er et forunderligt sted med plads til alt og alle, og vi får lov at se vrimlen, nærheden og ensomheden midt i mængden, når Høxbroe tager sin læser i hånden, byder en smøg og viser frem.
Det er hele registret fra mørke til skarpt morgenlys, fra tårer i regnen til opdagelsen af skønheden i det absolut enkleste. Her er livet, her er vores verden.
Digtene varierer i både tone og rytme, i længde og fremstilling, og det er som at høre et stykke musik med konstante variationer. Emnet er det samme; livet, verden, men fremstillingen er så forskellig, at man hele tiden bliver båret i nye retninger og dermed genkender sig selv.
Høxbroe er iagttageren og fortælleren. Man følger ham ned ad gaden og lader ham vise frem, fortælle hvad han ser. Og ikke mindst hvad han føler.
Gik til havet
med tunge trin
med store sten
i mine lommer
sank til bunds
åndede ud
tynget ned
af mørkemænd
og deres planer

 

Jeg bliver straks mindet om Ekelöf og tænker, at enhver stor digter er forbundet med de andre store digtere – at ordene flyder mellem alle, der formår at række ud efter dem, enten med lethed eller besvær. At mennesket er forbundet, genkendeligt og fremmedartet på samme tid, gående i samme retning, enten med lethed eller besvær – fra starten mod slutningen, med eller uden skyklapper.

 

Bi på blomst

 

Det er så enkelt og derved så storslået. Det er en glæde at blive trukket med rundt i Høxbroes verden og få livet vist frem fra Flixbussen over Fyn til de tudende bilister i New Delhi. Alle steder er mennesket, alle steder er Høxbroes blik.