Reklame. Spillet er sponsoreret af Bog og idé

Lange dage. Hjemmehygge. Tidligt mørke. Juleferien kan noget helt specielt, når det gælder om at samle familien. Det er som om, at kulde, mørke og trang til hygge skubber alle lidt tættere i denne tid (når der altså ikke lige er coronavirusser på fri fod).

Når ferie og familie tillader det, elsker vi at spille brætspil, da det er en aktivitet som alle kan samles om. Her har vi testet det såkaldte Ludoquiz, som er en blanding af det traditionelle Ludospil og et quizspil. Og det er faktisk gået rigtig godt.

Der er en hurtig og en langsom version af spillet. Vi har indtil videre kun prøvet den hurtige, og den kan såmænd tage rigeligt med tid, når der er små, utålmodige hoveder involveret. Ligesom i Ludo skal man rundt om brættet, kan blive slået hjem, hoppe på stjerner og finde helle på globus. Man slår med terningen, rykker og lander på en kategori, som udløser et spørgsmål. Svarer man rigtigt, rykker man en frem til næste spørgsmål, svarer man forkert, går turen videre. Det er dejligt enkelt, og det er rigtig sjovt.

Spørgsmålene varierer noget i sværhedsgrad, især for ungerne, men så må man sige pyt og blive enige om, at alle jo har risikoen for at få et af de rigtigt svære, og ellers må man som mor bladre lidt i bunkerne og vælge spørgsmål, der er lige lette eller svære. Vi har tilbragt nogle gode timer med spillet nu, og det bliver ikke pakket særlig langt væk lige med det sammen.

Du kan se det her.