Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: EC Edition
Udgave: 1
ISBN: 9788793046924
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Udgivelsesdato: 29-05-2019
Format: Hæftet

Disse noveller er virkelig irriterende. Ikke fordi, de er dårlige, men fordi, personerne i dem er irriterende. Og det er vist meningen…

I beskrivelsen af novellesamlingen står der, at det handler om skæve og akavede situationer, og det skal jeg love for passer. Og det gør historierne ekstra gribende. Som læser bliver du suget direkte ind i fortællingen; du krummer tæer, bider negle, lader dig irritere over dumheder og dårlige valg, og så må man jo sige, at forfatterens mission er lykkedes.

Karaktererne er virkelige og facetterede, deres skårede menneskelighed er gribende, og alt i alt sidder læseren tilbage med alle de følelser, vi allerhelst undgår i vores liv. Derved siger novellerne en masse om det at være menneske, som mennesket er: akavet, uforsonlig, dømmende, fyldt med fejl og forkerte følelser. Alt det som den digitale overflade skjuler i vores hverdag. Titlen Statister matcher denne læsning, da karaktererne fremtræder som det, de er: statister i andres liv.

Sproget i novellerne er hårdt og skåret som situationerne. Det efterlader ingen skønne indtryk eller blødhed. Og det passer perfekt til den stemning, der fremmanes. Den kan altså anbefales, hvis man ikke har tendens til tåkramper.

Hvad er der tilbage at sige? Bravo!