Indgangen er sponsoreret af Bogforum/pressebillet

 

Så er årets bogforum slut, og jeg tænker, at der landet over sidder en del forlæggere og andre gode bogfolk og puster ud efter weekenden med litterære tømmermænd og ømme fødder. Sikke en fest, det har været, og for mig var det en kæmpe oplevelse og min debut på Bogforum.

Jeg var inviteret med sidste år, men grundet min dengang kæmpestore mave indeholdende en fødeklar baby, valgte jeg at blive hjemme. Jeg overvejede godt nok, at det ville give en del gratis reklame for Skriv for livet, hvis jeg gik i fødsel midt på Bogforum, men trods det tiltalende i den tanke, sprang jeg over. I stedet måtte jeg i år blinke afskedstårerne væk, forlade min etårige tumling og min store dreng og drage med toget mod storbyen i novemberkulden med Emily i hånden. Jeg valgte at belaste dankortet med to nætter på Bella Sky, så vi rigtigt kunne tøsehygge og hvile ører og fødder efter de lange dage i Bellacentret. Og det er jeg rigtig glad for, at jeg gjorde, for hold op, hvor var vi trætte hver dag, når vi tog hjem.

Bogforum var en kæmpe oplevelse både for mor og datter. Nu har jeg ikke noget sammenligningsgrundlag, men Børnebogforum var rigtig godt lavet med masser af oplevelser og aktiviteter; en scene med mange daglige interviews, quizzer og sjov til de yngre læsere, gratis pandekager, konkurrencer, boder med tegnegrej, lav selv-magneter, muleposer, skattejagter og selvfølgelig en million gode bogtilbud. Her oplevede vi Sebastian Klein, Sigurd Barret, Naja Münster og flere andre, som Emily selv udvalgte. Vi deltog i den store Harry Potter-quiz (vi vandt ikke, og Emily blev sur på mig) og spiste os mætte i franske hotdogs og økologiske æblejuice. Det største øjeblik for mig var, da jeg her fik signeret min nyindkøbte eventyrbog af Peter Madsen, som betyder rigtig meget for mig.

For mor var der også meget at se. Vi startede ud fredag med at prøve at finde rundt til alle de mennesker, jeg gerne ville hilse på. Det lykkedes os faktisk at blive væk adskillige gange. Jeg må indrømme, at jeg har en ret elendig stedsans, og Bogforum er bare kæmpestort. Men jeg fandt frem til sidst (og hjem igen) og fik hilst på alle de mennesker, som jeg til dato kun har kendt gennem mails og beskeder. Det er virkelig sjovt at få sat ansigt og håndtryk på folk. Det blev til mange kram, grin og søde hilsener.

Jeg nåede stort set ikke nogen af de programpunkter, jeg havde planlagt at se. Jeg brugte al min tid på at snakke og hygge, og det var faktisk okay set i bagklogskabens lys, for møderne i litteraturen er jo et møde mellem mennesker med bogen som medie. Jeg nåede dog bl.a. at høre Gyrith Ravn tale med Siri og Kim om Atwood, og nu glæder jeg mig endnu mere til at læse Gileads døtre.

Alt i alt var Bogforum en vanvittig, kaotisk, spændende og hjertevarm oplevelse, som jeg helt sikkert vil gentage i 2020. Og Emily er også klar igen, mener hun, selvom hun fik en smule bogkvalme om lørdagen (mor tænker, det mest var alt det slik, hun fik ved de forskellige stande.) Hvis du ikke har været afsted, så vil jeg varmt anbefale en tur til næste år. Det handler ikke kun om de kraftigt nedsatte priser, men om alle de mennesker, som er samlet alene fordi, de elsker bøger. Og hvad kan være større end det?

Læs mere om Bogforum her.