Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter: Jacob Jonia
Forlag: Bechs Forlag
Udgave: 1
ISBN: 9788771834802
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Originaltitel: Die Entdeckung der Currywurst
Sider: 226
Udgivelsesdato: 28-11-2019
Format: Hæftet

Hvad er det, der skaber vores minder, fremkalder dem og får os til at genopleve vores fortid? Hvad betyder noget, når den tid er på afstand, og hvad er det, vi tager med os ind i fremtiden og gemmer på som små skatte?

Uwe Timm starter i mindet om currywursten, som han fik ved den lille pølsevogn ejet af Fru Brücker i havnekvarteret i Hamburg. Herfra spinder han historien om Fru Brückers liv under krigen og i årene derefter. Det er en historie om kærlighed, men en kærlighed, der må udleves i en tid fyldt med angst, fattigdom, mistænksomhed og fjendskab. Historien fortælles af Lena Brücker selv fra sin stol på et plejehjem, hvor hun bliver spurgt, hvorvidt hun egentligt opfandt currywursten.

Mindet om currywursten leder til et portræt af en tid, som kun de færreste kender nu i denne del af verden. Bogen tegner et nærværende og gribende portræt af Lena, den unge Hermann og den kærlighed, de finder midt i kaos.

Opfindelsen af currywursten er smukt skrevet med et nænsomt og levende sprog. Det er små vink, blide billeder og menneskelig følsomhed, der kendetegner historien, som man ikke helt kan få nok af.