Reklame. Bogen er sponsoreret af forlaget.
Oversætter: Jacob Jonia
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S
Udgave: 1
ISBN: 9788771515145
Sprog: Dansk
Originalsprog: Tysk
Originaltitel: Die Welt im Rücken
Sider: 314
Udgivelsesdato: 27-03-2020
Format: Hæftet

Forlaget skriver: Med verden i ryggen blev shortlistet til Deutschen Buchpreis, præmieret med Klopstock-Preis für neue Literatur og nomineret til flere andre priser. Solgt til udgivelse i 17 lande fra Frankrig til Mongoliet.

Det kan jeg godt forstå.

Med verden i ryggen er stærk læsning. Thomas Melle skriver dybt personligt om sit liv med bipolar lidelse. Der er de maniske op- og nedture, forholdet til verden, til venner, til livet i sig selv. Det er det indadvendte, det selvbeskuende og dernæst det brølende udadrettede, det er smil, tårer, latter, lys og lyd i en flodbølge, der rammer både forfatter og læser med uudslettelig kraft.

Ikke alene er Melles beretning stærk og gribende, den er også skrevet virkelig stærkt. Sproget i sig selv er knitrende, levende og smukt, og man bliver suget ind i Melles univers på godt og ondt. Det er svært at tro, at det ikke er fiktion, men et andet menneskes sandhed, et andet menneskes hverdag, og det gør ondt, når man indser, at sådan er livet for nogle mennesker, uden kontrol, uden vilje.

Med verden i ryggen fremviser virkeligheden i stedet for en klinisk beskrivelse af en tilstand. Her er den brutale sandhed om, hvordan livet føles og leves, når man må kæmpe sig igennem drama efter drama som uforskyldt er skabt af en selv. Det går lige i hjertet og er til tider næsten ubærlig læsning, men det føles vigtigt og vedkommende samtidig med, at det glider ind som ypperlig litterær kunst, som det er en fryd at læse.