Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlaget Brændpunkt, 2018

En af de ting, som litteraturen gør, er at skabe forståelse og genkendelse mellem mennesker. De første fortællinger fra menneskets spæde begyndelse havde til opgave at opdrage, videregive erfaring og selvfølgelig underholde omkring bålet, mens mammutten blev stegt færdig og hulen gjort klar til natten. Siden da er litteraturen vokset, har forgrenet sig, udvidet sin sfære og blevet til sin helt egen verden, som mennesket kan besøge (eller lade være).

Men forståelsen og genkendelsen er bevaret som en af de meget vigtige elementer i litteraturen, og det er også den, der står skarpest frem i Thomas Alexander Jensens anden digtsamling Et kaotisk drama.

Thomas skriver om sit liv, som er stærkt præget af en angstdiagnose, som har fulgt ham siden barnsben. Det skaber et kaos, eller skal vi sige et kaotisk drama, som han må tackle hver eneste dag.

Denne kamp har han valgt at skrive om; at få følelser og tanker nedfældet på papir giver ro, et overblik og en anden forståelse af det liv, man lever, og det menneske, man er.

Netop denne forløsning ved hjælp af ord var den oprindelige tanke med navnet Skriv for livet. Det var et, jeg fandt på, da jeg var ved at udvikle et skrivekursus til psykiatrien, som netop skulle hjælpe kursisterne til at skabe denne forløsning og ro, hvilket jeg ved, at netop skrivningen kan give. At skrive sine følelser og tanker er et fænomenalt redskab til selvforståelse.

Og det er, hvad Thomas gør i sine digte. Han får det ned og ud, får det omformet, omdannet og transcenderet, og han fortæller alle os, som læser med, hvad det vil sige at leve med angst på det niveau. Og det er en vigtig fortælling som mange andre, der lider af det samme eller kender nogen, der gør, kan bruge til forståelse og læring, og det bringer os tilbage til min første tanke om, hvad der grundlagde litteraturen.

Et kaotisk drama skal læses for det, den fortæller om: for at forstå og lære, for at vide, hvad angst kan gøre ved et menneske, for at bygge bro og rum.

Køb den her.

 

20181112_210126 (2)