I Syvstjernesagaen er der flere temaer, hovedsageligt kredser de om det personlige: identitet, fremmedgørelse, ensomhed og det at finde sin styrke og selvaccept, men på andre planer handler det om emner som krig, minoriteter, relationer og religion.


Jeg har altid elsket at finde temaer, symboler og motiver i litteratur, og jeg har arbejdet meget med det i mine egne bøger. I Syvstjernesagaen er symbolet selvfølgelig syvstjernen, der repræsenterer de fire elementer: jord, vand, ild og luft, det fysiske, og de tre elementer: lys, liv og magi, det ikke-fysiske. Symbolet kendetegner også Enilia, der forsøger at forbinde det, at hun er menneske og ainatunari. Mørke og lys. Følelser og tanker.


Splittelsen bunder i manglende accept af sider i os selv. Måske har man for meget temperament, er for selvkritisk eller har svært ved at knytte sig til andre. Vi kæmper alle med noget, vi har et tema, og det er noget, vi kan genkende, når vi læser. Litteraturen giver os et spejl, men også en vej frem. Noget, vi kan slå følge med, finde svar og trøst i, og noget, der kan få os til at føle os mindre ensomme.

Læs mere om Syvstjernesagaen Du kan købe den første bog i sagaen her. Næste bog, Eliors sang, udkommer i september 2022.