Bogen er sponsoreret af forlaget
EC Edition, 2018

At se højredrejningen i vores samfund, den voksende fremmedfjendskhed og den stigende frygt og hadet mod alt “udansk” er for mig noget af det mest skræmmende, jeg nogensinde har oplevet. Jeg ved, at jeg ikke er alene med den holdning, og det bekræfter Stig Dalager også med sin udgivelse Nedtælling for humanismen.

Bogen er en samling af artikler, essays og kronikker som tidligere er udgivet i forskellige dagblade, men samlet står de rigtigt stærkt, og de giver et på samme tid skræmmende og opløftende billede af et samfund i krise. Skræmmende fordi, det er så tydeligt, hvordan et intolerant og hadefuldt styre vinder frem ved hjælp af absurde skræmmebilleder og spindoktoreret retorik, men opløftende fordi, vi trods alt er mange, som holder stærkt fast i vores (med)-menneskelighed og næstekærlighed samt viden om, at multikulturelle samfund fungerer, når blot der er frihed og tolerance i blandingen.

Stig Dalager præsenterer sine idéer i et flot og flydende sprog. Han har en stærk personlig stemme, og han er en mand, der har erfaret meget på egne krop, hvilket giver hans stemme endnu mere resonans.

Det spænder fra det meget faglige til det meget personlige, men det tilføjer blot værket endnu mere dybde. Som min far ville have sagt det, er det en god bog at blive klog af, og jeg sender den derfor videre med mine stærkeste anbefalinger til dem, der nærer et ønske om at blive klogere – og forhåbentlig (lidt mere) næstekærlige.

Køb den her. Læs den for vores fælles fremtids skyld.