Bogen er sponsoreret af forlaget

Politikens forlag, 2018

Jeg tør ikke gå ud for at tisse om natten, jeg kan ikke lide at være alene hjemme, når det er mørkt og jeg må konstant minde mig selv om, at jeg er en voksen kvinde, mor til tre og normalt regnet for at være en ganske fornuftig person, men Stephen King evner virkelig at komme under huden på mig.

Med Outsideren er der rigtigt meget af det klassiske King på siderne igen. De stærke karakterbeskrivelser, den bestialske uhygge, det krybende mørke, det uventede og det direkte grusomme.

Efter jeg blev mor har jeg haft det svært med Stephen King. Han har måtte samle støv på hylderne i nogle år, da han virkelig ikke er bleg for at lade grusomheder regne ned over børn, og det gør han så sandelig også i Outsideren. Jeg bladrede lidt hurtigt hen over de sider, det må jeg indrømme, men resten var så godt, at jeg var nødt til at bide det i mig og læse videre.

Jeg har altid elsket Stephen King. Han er en af de forfattere, hvis bøger jeg har læst igen og igen, falmede paperbacks med løse sider, kaffepletter og æselører; det er kærlighed.

Og han skriver bare så fænomenalt godt. I Outsideren er han på fra første linje, og han slipper ikke. På sin vis kan man godt argumentere for, at historien er lidt tynd, ihvertfald ved den opmærksomme læser og King-fan lynhurtigt, hvad det handler om, men det (hvilket siger meget om Kings uovertrufne evner som forfatter) betyder ikke, at man ikke har lyst til på hungrende vis at sluge resten af bogen. Kings romaner er så lækre som slikskålen, man bare ikke ønsker at se bunden af. Du vil konstant have mere!

Karaktererne er drønlækre, brutaliteten i max, der er gråd og tænders gnidsel, snigende mørke, grusomhed, grafiske modbydeligheder og et skrivetalent, der spinder som en mis. Der er referencer til andre forfattere, tråde til eget forfatterskab, smæk på sanser og virkelighedsopløsende billeder, der får fyrreårige litterater til at gemme sig under dynen.

King har gjort det, han gør så godt, endnu engang. Og så lige i tide til at komme under juletræet til alle fans!

Køb den her. Læs den før landbetjenten!