Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711997802
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Mothers, Fathers and Others
Sider: 318
Udgivelsesdato: 30-05-2022
Format: Indbundet

Det er måske netop inderligheden i Siri Hustvedts bøger, der gør, at man altid går derfra med et lettere knust hjerte?

Mødre, fædre og andre er en essaysamling om bindinger; bindinger til familien i flere generationer, det der tages med videre, og det der bliver efterladt. Kvinden er i fokus, skarpt og stærkt, kvinden i fortiden og kvinderne nu, der stadig kæmper mod en mandlig overmagt, der findes i både familier, sprog, på arbejdsmarkedet og i vores sind.

Som altid skriver Hustvedt smukt og syleskarpt. Hendes tanker og minder fra både sin egen barndom til forestillingerne om andres skaber et rum, der er almenmenneskeligt omend dybt personligt. Kunsten er et uundværligt åndedræt i alting, og hvert et ord i essaysamlingen bliver levende og relaterbart.

At læse Hustvedt gør en lidt klogere, lidt mere menneskelig og ikke mindst lidt stærkere i troen på, at mennesket er i stand til at skabe en bedre verden for alle. Hustvedt er en af de forfattere, der skriver, så man føler, man kender hende; at hun er en god ven, der venter nede på caféen klar til kaffe og snak. Altid lige der, altid en redning, en at gå til mod, når bølgerne går højt.

Det er smukt, det er stærkt, det er kvinden, moderskab og kunsten i fokus. Det er mennesket i verden, og det er det, der virkelig betyder noget for os alle.