Otte tips til at score en forlægger

Læg en plan

Det er ikke nemt at finde den rette partner, og det er derfor vigtigt at have en plan forud for arbejdet. Find ud af, hvad du vil, hvem du vil, hvor du vil hen med det, hvad dit budskab er, hvad der skal komme ud af det. Hvilken form for forhold ønsker du dig, og hvad er du selv parat til at gøre for det. Hvad har andre som dig gjort? Find dine artsfæller og undersøg, hvor de har scoret en forlægger.

Gør dit forarbejde

Når du har planen klar, så kan arbejdet gå i gang. Du har nu udset dig din ideelle partner og lagt en plan for fremtiden. Nu skal du finde ud af, hvordan du finder frem til denne partner. Hvor holder han/hun til henne? Hvordan er miljøet, omgangstonen, kravene til at være med. Hvad kan din partner lide? Hvad går slet ikke omkring ham eller hende. Tjek de tidligere forhold. Ligner du dem, eller er der noget, du kan forbedre for at passe bedre ind? Hvad skal der til, for at du kan komme i betragtning netop her?

Vær de rigtige steder

Når al din forberedelse er klar, er det på tide at opsøge de steder, din udkårne kommer. Mød op i god stil og sørg for godt humør uden at være overgejl. Drik dig ikke fuld og vær heller ikke alt for meget dansemus, men vær gerne åben og munter, mingl godt med stedets andre gæster og vis, at du har styr på tingene. Det gør et godt indtryk selv på afstand. Planlæg gerne at fremvise dig på denne vis over et længere stykke tid, før du rent faktisk præsenterer dig for din kommende forlægger. Tag på Insta den ene lørdag, Face den næste. Gør et godt indtryk. Sving ind forbi Twitter, og glem ikke Din Blog.

Hav styr på dine ting

Herefter gælder det om at have styr på sine ting. Nu har du fundet din vej, valgt din udkårne og fundet de rigtige steder at være. Nu skal du vise, at du har styr på dine ting. Tal om det, du ved, bland dig i de rigtige debatter, fortæl om dine passioner, din historie, det, du gerne vil. Men sørg for, at du ikke blander dig i det, du ikke ved noget om. Det gør aldrig et godt indtryk.

Vær lækker

Sørg for altid at være lækker. Det nytter ikke noget, at der er sovsepletter ned af slipset eller strømpebukser, der er løbet. Du skal vise, at du har gjort noget ud af dig selv, at du er seriøs med det, du vil, og at du kan følge det i mål. Vask sproget grundigt, pak det hele lidt lækkert ind, slet alle unødvendigheder, poler kapitelnavene og hav en titel, der vil noget.

Præsenter dig

Når du nu har gjort alt dit forarbejde, vist dig frem, poleret din stil, fundet din vej, valgt din udkårne og været tilstede i en tid. Nu er det tid til præsentation. Henvend dig som din udkårne sikkert har foreskrevet på sin hjemmeside. Forsøg ikke andre veje; det giver sjældent pote. Vær stilsikker, direkte, vis, hvem du er, vær klar omkring, hvad du vil og træk dig så tilbage. Du må ikke være anmassende, men heller ikke alt for spag. Find en god middelvej.

Vær tålmodig

Vent i den tid, det tager. Ryk ikke for svar. Du må bare vente.

Hav en plan B

Trods alt dit hårde benarbejde er der jo en risiko for, at din udkårne siger nej tak. Trods dit smukke produkt, din charme, din tilstedeværelse, din viden og flere års knokkel, så risikerer du, at det bliver afvist. Og hvad gør du så? Her er det en god idé at have en plan B: vær afklaret om, hvad du gør i tilfælde af en afvisning. Prøver du en ny? Eller lægger du det hele på hylden for en tid.

 

Så er der kun en ting tilbage at gøre: Skriv en ny bog, og start forfra igen.