Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711983898
Sprog: Dansk
Sider: 296
Udgivelsesdato: 01-03-2021
Format: Hæftet

Fra forlaget:

I sommeren 2020 mødtes fire af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder for at tale om deres karriereveje.

Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Nykredit og Københavns Universitet. Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation og forhandlingsleder for 1,4 millioner danske lønmodtagere. Karen Hækkerup, tidligere minister og direktør i Landbrug og Fødevarer, nu generalsekretær i Unicef. Mai-Britt Poulsen, managing director, senior partner og global chief of staff i et af verdens største konsulenthuse, Boston Consulting Group.

Det blev til en samtale om valg og fravalg i livet, forestillinger og fordomme, oplevelser og overvejelser. Og om hvordan fremtiden kan komme til at se ud for kvinder, der har talent og knokler for at gøre karriere.

***

Jeg stiler ikke efter en stor lederstilling eller har ambitioner om at komme helt til tops i de store koncerner. Jeg er selvfølgelig også allerede chef/direktør/CEO, kald det hvad du vil, i mit eget lille firma, og det er helt perfekt til mig. Derfor føler jeg dog alligevel en kæmpe beundring, og ikke mindst forundring, overfor dem, der formår at kæmpe sig hele vejen igennem og nå derop, hvor kun de færreste nogensinde når til. Ambitioner er spændende, og de sætter fut i folk. Det kan jeg godt lide.

Det er med stor fascination, at jeg har læst Rollemodeller og Ravnemødre. Jeg har været igennem forargelse (hvordan kan vi stadig i 2021 opleve ulighed mellem noget så banalt som køn?), forundring (hvordan kan man gå fra sin barsel efter kun fire måneder) og fjol (der skal være plads til latter, når man taler på den måde.) Jeg blev vild med alle fire kvinder, tænkte: dem kan jeg godt drikke et glas rosé med en dag, og deres samtale satte en masse tanker igang om menneskers forskellighed, accept, tolerance, forståelse og drømme.

Det er ikke kun en bog for dem, der vil til tops. Den er til os alle, fordi den handler om mennesker, om klassekamp, om kønskamp og valg. Den handler om de tanker, man gør sig, før man tager sine valg, hvordan vi bliver præget af opvækst og omgivelser, og om, hvor vigtigt det er, at vi føler os tilpas, hvor vi er og med dem, vi er sammen med.

Rollemodeller og Ravnemødre har så meget på hjerte, og den sætter gang i så meget, at jeg mener den burde være obligatorisk læsning for alle. Punktum.