Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter Signe Lyng
Forlag Jensen & Dalgaard
Udgave 1
ISBN 9788771513882
Sprog Dansk
Originalsprog Engelsk
Originaltitel A Line Made By Walking
Sider 296
Udgivelsesdato 05-09-2019
Format Hæftet

 

Denne roman niver, stikker og prikker i alt det, der er menneskeligt i dig. Det er så smukt og skrøbeligt, og det er så råt og levende, at det bliver svært at trække vejret mellem linjerne. Sara Baume skriver, så det at skrive ophører med at være en handling og i stedet bliver til livet selv.

Emnet er ensomhed, sindets skrøbelighed, savn, sorg og depression, men det er ikke sørgeligt. Under ordene findes en særpræget form for humor og sarkasme og ikke mindst en skønhed, der løfter det hele op fra mudderet. Det er så kendt og så fint menneskeligt, at du må træde et skridt tilbage og et øjeblik fundere over, om det nu er et bog eller et spejl, du holder i hånden.

Den unge hovedperson kryber en dag sammen på sit gulvtæppe og bliver der, indtil hun indser, at hun må have hjælp. Hun søger til sin nyligt afdøde mormors hus, hvor hun genfinder sin barndom og sine tanker i de efterladte ting og møbler. Hver linje er sprød og skøn, hver tanke ny, det er her litteraturen kommer helt op på tæerne og når himlen med fingerspidserne. Det er de små hverdagsting, der får liv gennem ordene, verden bliver malet om og kan nu ses med andre øjne. Det er bare smukt.

Jeg sidder på den slidte udestuesofa og bladrer i de tillæg min mor havde med. Alle armbåndsurene i reklamerne for armbåndsure viser samme tidspunkt. Det har jeg aldrig lagt mærke til før. De viser alle sammen ti over ti, som om urskiven smiler.