Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Arabesk
Udgave: 1
ISBN: 9788799888894
Sprog: Dansk
Sider: 229
Udgivelsesdato: 24-05-2019
Format: Hæftet

Da jeg sidste år anmeldte Balloner forbudt var jeg begejstret; nu er jeg til gengæld meget begejstret. Titlen alene vakte stor nysgerrighed uden at røbe meget om indholdet, men jeg var ikke mange linjer inde i bogen, før jeg var helt opslugt. Det betød, at jeg læste hele romanen ud i en køre, og det kostede et par svært tiltrængte timers søvn, som er svære at indhente med en baby. Det var nu det hele værd!

Det er Knud, som er død handler om en mand i krise. Han er nyskilt, hans mor dingler ind og ud af alkoholismens tåger, han kan ikke finde et job, han gider, og ekskonen har fundet sig en møgirriterende kæreste, som hele tiden prikker til hans dårlige selvværd. Han er en mand i krise, og romanen følger hans halsbrækkende deroute, da han mister en rygsæk indeholdende hans kontante arv fra moren, der fik den idé, at ungerne ligeså godt kunne arve nu.

Der er fuld knald på historien, sproget er levende og let, og det er et skønt portræt af en mand, som kæmper både udenpå og indeni, mens han får sig selv viklet længere og længere ind i et selvskabt mareridt. Alt går galt, og selvom det på sin vis er tragisk, er det samtidig hylende morsomt. Uden at røbe mere må jeg bare sige, at det her er en roman, du skal læse, hvis du er til tragikomik med et drys af filosofi og dybt menneskekendskab.

Læs den før din eks!