Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra Bog og idé.

Oversættere: Ole Lindegaard Henriksen
Forlag: Svane & Bilgrav

Udgave: 1
ISBN: 9788793752603
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Book You Wish Your Parents Had Read
Sider: 288
Udgivelsesdato: 02-09-2021
Format: Hardback

Det skorter ikke på bøger med råd og vejledning til forældre i alle former og farver. Der er ingen ende på veje, man kan gå, når man som nybagt eller mere rutineret mor eller far træder ud i hverdagen med en lille på armen. Faktisk er der så mange, der har en mening, at man nærmere skal øve sig i at lukke ude end at lukke ind.

Når det gælder denne bog af Phillipa Perry, er det nok en god idé at lukke ind. På bedste vis og i god øjenhøjde handler denne bog nemlig om relationer. Den handler ikke om, hvordan man burde reagere, men hvorfor man reagerer, som man gør, og hvordan man kan gå ind i sine følelser og ændre sin reaktion. Og det er faktisk temmelig genialt.

Vi er alle et produkt af vores opvækst og erfaringer, og det påvirker os i langt højere grad, end vi lige går og tror. Og vi reagerer på vores børn i henhold til det, og det er måske ikke altid tilrådeligt.

Bogen handler om at lære at være rummelig, at lære at se sig selv i et andet lys, gøre op med fortiden og skabe et positivt nærvær og relation til sit barn. Det, der er anderledes ved netop denne bog, er, at det ikke kun er en plan over, hvordan man kan og skal reagere overfor barnet, men også hvorfor man måske ikke per automatik reagerer sådan, og hvordan man så forstår sig selv og ændrer på det.

Hip hurra for forståelsen. Perry skaber netop det rum og den relation til læseren, som hun foreslår, at læseren skaber til sit barn. Der er plads til ikke at være perfekt og pivfyldt med overskud fra starten, der er plads til fejl og menneskelighed. Bogen er et must-read for alle forældre, fordi den gør op med skam, skyld, selvbebrejdelse og mindreværd – en oplagt barselsgave til alle.

Køb bogen her. Læs mere om forfatteren her.