Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra Bog og idé.

Oversætter: Annelise Ebbe
Forlag: Batzer & Co
Udgave: 3
ISBN: 9788790524784
Sprog: Dansk
Originalsprog: Norsk
Originaltitel: Ut og stjæle hester
Sider: 272
Udgivelsesdato: 14-03-2008
Format: Hæftet

Minder, sorg, venskaber, overgangen fra barn til voksen, at leve i kroppen og naturen, at leve for og at leve med. Per Petterson er en forfatter, som jeg længe har kredset om, men først nu har fået læst. Og som jeg ventede, var det en voldsom storslået oplevelse.

Ud og stjæle heste er en fortælling så strømmende og klar som en elv i forårssolen. Enkel, men stærk, ukunstlet, naturlig og vanvittig smuk. Det handler om livet og mennesket, om det må man bære med sig, det, man bærer ikke bare i sine minder, men også i sin krop. Petterson er en mesterlig forfatter, der legende let fanger verden ind i sine ord, gør den gennemskuelig, men ikke dermed mindre smertelig. Måske er det netop klarheden i smerten, der gør den så ubærlig? Samtidig skaber han kryds, møder og symbolikker, der løfter bogen op på et endnu højere niveau, skriver stemninger og sansninger, der rækker langt ud over siderne og bliver en sammensmeltning mellem menneske og litteratur. Bogen er en af den slags, der lever videre i dig i både tanke og følelse. Den vokser, og det gør man også som menneske, når man læser den.

Læs mere om forfatteren her og køb bogen her.

Fra forlaget:

Ud og stjæle heste er en roman om at blive voksen og om at blive gammel og om far-søn forholdet. Der er to måneder til årtusindeskiftet. Trond Sanden, 67 år, har bosat sig i et lille hus ved en indsø mod nordøst, i grænsetragtene ind mod Sverige. Sammen med sin hund lever han i selvvalgt ensomhed, optaget af hverdagens små trivielle gøremål. En dag dukker en nabo op som viser sig at være en skikkelse fra fortiden. Mødet fremkalder minder om sommeren 1948 da Trond femten år gammel tilbragte ferien sammen med sin far på en sæter. En nærmest mytologisk sommer med dramatiske hændelser som blev bestemmende for hans og naboens videre liv. Det er en sommer hvor Trond også lærer døden at kende på nærmeste hold, og hvor han får et glimt af den forbudte kærlighed, som får katastrofale følger for familien. Efter den sommer bliver ingenting nogen sinde det samme.