Den anden aften var jeg i Go’ aften LIVE sammen med Pia Ryding for at tale om det tabubelagte emne: højtbegavede børn. Jeg har selv to, nok sikkert tre, styks, og jeg har set, hvordan det at være lidt anderledes kan betyde, at man slår sig på verden og livet.

Pia Ryding har skrevet flere bøger om emnet, og dem kan du finde på GeGe Forlag. Det er et vigtigt emne, for ligesom med andre børn, der falder udenfor rammerne, så kræver det viden, tid og opmærksomhed at hjælpe dem godt på vej, også selvom man tænker, at det at være højt begavet er en fordel.

At være højt begavet betyder bare ikke, at man er enormt ressourcestærk eller kan alting på forhånd; det betyder, at man har nogle gode forudsætninger for at lære. Tit og ofte betyder det også, at man kommer skævt ind på sine jævnaldrende, har svært ved at finde ind i det sociale spil, og måske også virker lidt ‘mærkelig’ på sine klassekammerater, og det giver skrammer.

Jeg har nu vovet at stikke næsen frem i debatten og fortælle om mine tvillinger, som står midt i dette kaos, som hedder skole, kammerater, læring, leg og snarlig teenagetid. Vi lærer sammen hver dag som familie, og vi samler erfaringer for hvert nyt skridt, vi tager. Pia Ryding har taget mange af dem allerede, og hun har samlet dem i sine bøger, som med fordel kan læses af alle, der har med højtbegavede børn at gøre.

Du kan se indslaget fra TV2 her.