Bogen er sponsoreret af Bog & idé

Forlaget Gyldendal, 2008

Vi er gået fra traktorer til dinosaurer til superhelte og guder. Det er vist en ganske normal udvikling for drenge. Eliot har formået at blande sin begejstring for at læse for sig selv med sin spirende interesse for den nordiske mytologi. Og Nils Hartmanns Nordiske gude- og heltesagn er helt perfekt, når man gerne vil svælge i de gode, gamle historier.

Som mor er det sjovt at se sine børn opdage verden og alle dens historier og skæve vinkler. Specielt sjovt er det for mig at se mine børn opdage glæden ved at læse bøger, hvilket jo altid har været en af mine yndlingsbeskæftigelser. Bøgernes verden er magisk, og det er en fantastisk tilføjelse til livet, som vil bringe uendelige oplevelser, eventyr, viden og en dyb forståelse af mennesket og verden.

De gamle nordiske sagn er, udover at være nogle spændende historier, en kilde til forståelse af den nordiske del af verden, hvad der har formet den nordiske tradition og væremåde, og hvad der ligger til grund for kulturen og sproget i vores del af verden. Det kan på sigt også gøre det nemmere at forene verdener og kulturer, når man kender til deres baggrund.

Eliot lader til at være en eventyrer ligesom sin mor. Og jeg glæder mig usigeligt til at følge hans færd. Nu gælder det de nordiske sagn. Hvem ved, hvad det næste bliver…

Køb Nordiske gude- og heltesagn her. Den er fortalt for børn, men de voksne kan sagtens være med.