{Reklame – bogen er sponsoreret af forfatteren}
Sideantal: 90
Udgivelsesår: 2020
Udgave: 1
Forlag: Forfatterforlaget Attika
Originalsprog: Dansk
Sprog: Dansk
Indbinding: Paperback
ISBN: 9788775289598

Yatzy er et snit ind i tiden, et hurtigt glimt af et liv. Vi følger solens lys ind i en lejlighed på Amager og bliver sendt tilbage i tiden til en sommerdag, hvor alt var anderledes og alligevel det samme. Livet i lejligheden er stille og rart, fyldt med yatzy, pebermyntete, joints og besøg fra den skæve eksistens, Jon, som fra fortovet gennem lejlighedens vindue prædiker om samfund, oprør, menneskelighed og filosofi.

Om natten drømmer fortælleren om Jon og den far, der forlod ham, da han var seks år gammel. Drømmen sætter gang i en masse tanker om barndommen og alt det, der har gjort ham til den, han er. Fortællingen er spundet omkring lys og mørke, nat og dag, omkring sansninger og et stille liv med en vis tyngde. Det handler om, hvad eksistens egentligt er, og hvad det at være levende betyder.

Mikkel Guldager skriver i et sansemættet og spændende sprog, der lader følelser og tanker stå klart frem og tage læseren med på sin strøm af lys, bristninger og dyk. Det er fyldt med dybde og filosofi, fyldt med fortællerens sjæl og al den bølgegang, som et skiftende sind bringer frem.

Det er lidt som med pebermynteteen, på en gang kraftfuld ved første tår og derefter hurtigt forsvindende, fortællingen brager frem, men rinder så ud med sommerdagens lys – et liv, der er, og så forsvinder, solen bag en sky, Jons vilkårlige besøg, røgtågerne og regnen, der visker verden ud. En yderst læseværdig oplevelse, der bliver siddende derinde et sted.