Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter Niels Lyngsø
Forlag Rosinante
Udgave 1
ISBN 9788763860932
Sprog Dansk
Originalsprog Fransk
Originaltitel Sérotonine
Sider 352
Udgivelsesdato 12-04-2019
Format Hæftet

 

Serotonin forbindes ofte med følelsen af veltilpashed og lykke. Et generelt nedsat niveau af serotonin i hjernen er forbundet med depression. Men serotonin spiller også en rolle i reguleringen af appetit, søvn, hukommelse og meget andet.

  • Netdoktor.dk

 

Michel Houellebecq skriver fænomenalt, men ikke nok med det, så er han også en skarp samfundsbetragter, og med det mener jeg, at han er i stand til at stille tydeligt ind på vores moderne civilisation og finde alle ridser og skrammer. De ridser og skrammer skriver han ind i sine romaner og lader sine hovedpersoner lide grundigt under dem. Men det er en alt for let beskrivelse af det, han gør. Han besidder en magi, der griber læseren og trækker dig ind i historien på godt og ondt.

Serotonin er hans syvende roman. Her præsenteres vi for Florent-Claude Labrouste, som er så træt af sit liv, at han forlader det. Som en sjælden gnist i Houellebecqs romaner er denne mand i stand til på sin vis at elske en kvinde, nemlig hans gamle kæreste Camille, som han håber at møde igen. Det er underfundigt, underholdende, humoristisk på den tragiske måde og ekstremt tankevækkende.

Du skal læse Houellebecq, og det skal du, fordi han har så meget at sige om de menneskelige vilkår i vores verden nu; om ensomheden, kompleksiteten, fraværet af nærvær og distancen mellem mennesker, der ikke længere har et formål med at leve sammen. Det er jagten på en lykke, som ikke rigtigt kan defineres, en søgen efter et noget, som ingen længere formår at beskrive.

Og så skal du læse Houellebecq, fordi han er en fænomenal forfatter af den slags, der formår at sige så meget med så lidt. Hans sprog er delikat, fint og på samme tid så hårdt og koldt som hans hovedpersoner. Fremmedgjortheden runger mellem linjerne og afspejles i hans ord. Det er tomheden, det fjerne og det følelseskolde, der hersker, ligesom i vores verden.