Bogen er sponsoreret af forlaget
Forfatter Michael Pedersen
Forlag Forlaget Brændpunkt
ISBN 9788793835023
Originaltitel TØRKE
Udgivelsesdato 18-03-2019

Tørken hærger Danmark. Alt tørster efter vand og næring, og det gælder også pensionisten og enkemanden Hugo, som er ved at blive kvalt i lede over sine naboer i det lille, lukkede villakvarter. Han har af den grund ladet sin hæk gro ekstra højt, og han vander den dagligt trods vandingsforbuddet.

Hækken bliver symbol for den manglende medmenneskelighed, indelukketheden og egoismen som præger det danske samfund, og det er så sandelig også meningen, når Michael Pedersen svinger pennen og lader Hugos galde flyde ud over vores samtid.

Det er til tider hylende morsomt, satire af den gode, gammeldags danske og bitre slags. Der er store glade vink til mestrene indenfor genren, Panduro og Søeborg, men også en mere nutidig bidskhed, som bekommer historien godt.

Historien drives af satiren, og til sidst får den også en ekstra twist af krimi, men det er bestemt ikke i fokus.

Det er morsomt og underholdende hele vejen igennem, læserens personlige retfærdighedsfølelse godter sig grundigt (om man selvfølgelig som jeg deler Hugos politiske holdninger,) og bogen er bestemt velegnet til alle, der er trætte af den egocentrerede og fremmedfjendske tendens, der ulmer i Danmarks mørke afkroge. Der skal bare en gnist til…

Køb den her. Læs den før din nabo.