Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Forlag: Bechs Forlag
Udgave: 1
ISBN: 9788771835533
Sprog: Dansk
Originaltitel: ÷ G
Sider: 216
Udgivelsesdato: 11-06-2021
Format: Hæftet

Romanen ÷ G er Martin Riels debutroman, som nu er genudgivet i hælene på Trippet, der udkom for kort tid siden. Bogen udkom første gang i 1985, og den omhandler Riels psykisk syge far.

Det er tabu, det er råt, og det gør ondt, og det lader til at være det felt, som Riel skriver godt i. Ud fra sin fars dagbøger har han sammenstykket den brutale og voldsomme verden, hvor børn mere eller mindre er overladt til sig selv, mens de voksne svæver i kaos. Det er forbudt og kvalmende, samtidig med, at der skabes en spinkel bro af forståelse omend ikke accept.

Riel har en formidabel evne til at gøre det uhyrlige til normalen, og en evne til at gengive tragedien som et liv, der trods alt er værd at leve. Det smerter, men det skaber også lys. Det handler om ensomhed, om kaos og savn, om en mangel på helt basal kærlighed og nærvær, og om det, der kan vokse og spire i ingenting.

Martins far, Allan, endte med at dø af en overdosis af sovemedicin og satte dermed et punktum for en eksistens på yderkanten, hvis gengivelse er både skræmmende og rørende.