Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag Brændpunkt
Udgave: 1
ISBN: 9788793835221
Sprog: Dansk
Originaltitel: Den lille Frelser
Sider: 268
Udgivelsesdato: 15-11-2019
Format: Hardback

Det er meget længe siden, at jeg har læst en decideret komedie, men her er en. Den lille frelser, skrevet under pseudonymet Martin Bartholdy, er en rablende en af slagsen fyldt fra cover til cover med gak, vanvid og pænt morsomme scener.

Under morsomhederne findes en løftet pegefinger. Det handler om vores moderne tids sociale medier, afhængigheden af likes, vores higen efter følgere og også det magtmisbrug, der sidder i den anden ende af medierne. Men det er også det eneste alvor, man finder i denne bog. Forfatteren smider om sig med referencer til forfattere og berømtheder og hiver os med ud på et fuldstændigt gakket eventyr, og det er bare sjovt.

Bogen er velskrevet, letlæst og det bliver ikke kedeligt. Den bejler tydeligvis til den evigt uvurderlige Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry, og det er også klart, at hovedpersonen, Kaspar, i sin uskyldighed og umiddelbare kærlighed minder om den lille prins, dog uden alvoren.

Forfatteren bag pseudonymet blev offentliggjort som Morten Brask i en Podcast på Bogmarkedet i går den 1. december 2019.