Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711912065
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Testaments
Sider: 432
Udgivelsesdato: 15-11-2019
Format: Indbundet

Ja, ja, jeg ved godt, at jeg ikke kan være helt objektiv, når det gælder Atwood, for jeg er bare skrubvild med den forfatter. Men sådan set er det vel heller ikke meningen, at man som anmelder skal være objektiv?

Jeg har glædet mig som et lille barn til jul til denne udgivelse, som er efterfølgeren til den uforlignelige Tjenerindens fortælling. Og den er al ventetiden værd!

Gileads døtre er en såkaldt selvstændig fortsættelse. Den kan læses for sig selv eller som en fortsættelse af fortællingen. Romanen har flere fortællerstemmer, og den samler alle de tråde, antydninger og hooks, som blev smidt ud i Tjenerindens fortælling, bl.a. og meget vigtigt: Offreds skæbne, som har pint os alle.

Som altid, og næsten unødigt at nævne, er Atwood en ekstremt dygtig fortæller, som har både sprog og plot i sin magt. Som læser bliver man ledt, skubbet, holdt tilbage og hevet frem på alle de rigtige tidspunkter, og det bliver aldrig nogensinde langtrukkent eller kedeligt. Atwood holder atter fanen højt for kvinder, demokrati, frihed og rettigheder, og det er smukt, barskt, uhyggeligt og spændende.

Gileads døtre er knap så grum som Tjenerindes fortælling, selvom den omhandler de grusomme forhold i Gilead, men det gør bestemt ikke noget, da den bog var næsten uudholdelig. Her optrevles baggrunden og skæbnen for både Gilead og dets borgere, og det er uvurderlig læsning for alle fans af historien.

Bogen er en ægte pageturner, så vær sikker på, at du har god tid, inden du går i gang. Du lægger den ikke fra dig igen!