Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlaget Albert

Malala ønsker sig en magisk blyant, så hun kan hjælpe sine venner, tegne alt det, hun ønsker sig og skabe fred i verden. Dette simple, barnlige ønske er et, der råber til himlen og genlyder over hele verden på grund af Malalas historie. Netop det naive i ønsket, gør det smukt.

I denne bog er hendes historie skrevet til børn. De virkelige hændelser er nedtonet, men den råber stadig højt og skaber dønninger. Emily læste den højt, og der gik ikke mange sider, før spørgsmålene stod i kø. Hvorfor må pigerne ikke gå i skole? Hvorfor skal de mænd bestemme det? Hvad skete der med Malala?

Ja, hvad skete der med Malala? Hun sagde sin mening og fik Nobels fredspris. Hvordan forklarer du en syvårig, at der findes mennesker i denne verden, der er så onde, at de skyder en sekstenårige pige, fordi hun har plæderet for, at piger skal gå i skole? Det er ikke en nem opgave, men det blev min, da Emily læste Malalas magiske blyant. Og jeg er stolt af den opgave og af Emily for hendes reaktion.

Det er nemlig vigtigt, det her. Det er vigtigt, at børn lærer at forholde sig til verden, at danne mening og fatte mod, at lære at kende forskel på rigtigt og forkert, at turde tage et standpunkt og kæmpe for det, de tror på.

Jeg må anbefale Malalas magiske blyant til alle, der ønsker at skabe en forandring i verden ved at opdrage de næste generationer med en god portion moral og sund fornuft. Det er en stærk bog med smukke illustrationer og et hjerte, der banker for menneskelighed og næstekærlighed. Alt det, der er værd at give videre.

Køb bogen her. Følg og støt Malalas blog her.

Tak til forlaget Albert for at skabe godt i verden med deres udgivelser.