Reklame. Bøgerne er anmeldereksemplarer fra Bog & idé

Oversætter: Marie Tetzlaff; Stender-Petersen
Forlag: Gyldendal
Udgave: 3
ISBN: 9788702294903
Sprog: Dansk
Originalsprog: Russisk
Originaltitel: Vojna i mir
Sider: 1440
Udgivelsesdato: 09-12-2019
Format: Indbundet

Oversætter: Niels Brunse
Forlag: Gyldendal
Udgave: 3
ISBN: 9788702317039
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: Walden; or Life in the Woods
Sider: 304
Udgivelsesdato: 16-03-2021
Format: Indbundet

De gamle mastodonter har stadig stemme og noget på hjerte.

I disse smukke, nye udgaver kan man genopleve tyngden og skønheden i de gamle klassikere såsom Walden og Krig & Fred. Tidsmæssigt er værkerne kun adskilt af 25-30 år, men verdensmæssigt er de meget langt fra hinanden. Thoreau trækker sig tilbage fra verden for at finde sig selv, mens Tolstoj folder verden ud for at beskrive mennesket. Eller måske folder han nærmere mennesket ud …

Klassikerne har fået deres ry af en grund. I tilfældet med Tolstoj og Thoreau handler det om, at de i deres tid formåede at skære ind til noget helt essentielt i deres syn på mennesket og den verden, de bevægede sig i. Deres indsigt ramte noget eviggyldigt, som stadig skaber bølger i vandet i dag. Eviggyldig er menneskets søgen efter mening. Det er kernen i os, og det har det altid været. I Tolstoj ses det i karakterernes ufornuftige handlinger, i livets tomhed og meningsløshed, når det holdes op imod død og krig. Det er den ægte kærlighed, der oppebærer livet og meningen. Det er altid en vigtig påmindelse, som man roligt kan genlæse hvert andet eller tredje år i sit liv.

I Thoreau vender mennesket sig ind i sig selv, ikke for at søge væk fra menneskeheden, men for at udforske, hvad mennesket formår i og af sig selv. Thoreau søger det enkle, det nøjsomme, livet væk fra larmen og trædemøllen, og det er et emne, der er højaktuelt igen nu, hvor flere og flere melder sig ud af forbrugs- og karriereræs, smider græsslåmaskinen væk til fordel for vilde haver, skruer ned for forbrug, op for genbrug og søger tid og ro frem for karriere og forbrug. Waldens stemme er høj og klar endnu engang og kan varmt anbefales i denne smukke, nye udgave.

Køb dem her og læs om forfatterne på følgende links:

Krig og fred 

Lev Tolstoj

Walden

Henry David Thoreau

Læs mere om klassisk litteratur her: Syv gode grunde til at læse klassisk litteratur