Bogen er sponsoreret af forfatteren
Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk
Udgave: 1
ISBN: 9788793755710
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Sider: 158
Udgivelsesdato: 04-10-2019
Format: Hæftet

 

Og hun dansede er Branders anden bog, som hun har udgivet via Forfatterskabet. Jeg læste Fanden, Branders debut, for ikke så længe siden, og var svært glad for hendes sansemættede og spøjse fortællinger. Og hun dansede fortsætter af samme slappe line, og det er en fryd at danse med.

Bogen består af 28 fortællinger, som er delt op i fire årstider og pyntet med forfatterens egne illustrationer. Vi begynder i vinteren, og mødes fra første linje af et punktum som forsøger at fylde hele universet. Så er vi godt i gang.

Brander skriver om kvinder og kriser, om møder med livet, når det gør ondt, og forsøgene på at finde lys og mening. Det er lidt som at få en tur gennem en halvfjerdserfarvet persillehakker med svingarm og pibelyd. Det gør ondt, så gør det godt, der grines og grædes. Branders kvinder danser, går ture, søger ud og væk, tilbage i minder og frem i drømme. Det er let at finde sig selv i dansen, og det er svært ikke at blive trukket med ned.

Der er fortællinger, der er rigtig gode, og der er et par stykker, som godt kunne have tålt en ekstra tur forbi redaktøren, men alt i alt byder Brander på en sansemættet, farverig og medrivende bog med et sprog, der danser ligeså meget som kvinden, der forsøger at danse vinteren væk med klaprende hæle over fyrretræsgulvet. Det er godt, det er levende og det er lige til tidens ånd.