Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711986868
Sprog: Dansk
Originalsprog: Norsk
Originaltitel: Skogen og elva
Sider: 122
Udgivelsesdato: 24-03-2021
Format: Indbundet

Et essay af Knausgård er lidt som et lille, lækkert tapasfad, de perfekte mundrette bidder, gode, fyldige smage og dertil en lækker blød vin, der er helt nøje afstemt resten. Det gnistrer og flyder, og man ved lidt på forhånd, at det vil være lige frydefuldt fra første bogstav til sidste side. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der kommer en dag, hvor jeg stopper op et par sider inde i en Knausgård og tænker: Så gik den ikke længere.

Men det er i hvert fald ikke denne gang.

Skoven og floden er lige dele personlig beretning og essay om mødet mellem menneske og kunst. Knausgård fifler sig til et møde med sit store idol, Anselm Kiefer, og skriver om, hvad det er, som Kiefers kunst gør ved mennesker, og hvordan det træder ud i menneskets verden.

Udover at være et dybt indblik i Kiefer og hans kunst er bogen en typisk Knausgård, som siger så meget om at være menneske på godt og ondt. Den er upoleret og usmykket, rå og ærlig, og så er den fyldt med dybde og liv. Det handler ikke kun om Kiefer og Kiefers kunst, men også om Knausgård og hans måde at gå til mennesket og kunsten på, og det er ikke noget, som man kan få for meget af.