Bogen er sponsoreret af Bog & idé
Forlag: Gyldendal
Udgave: 1
ISBN: 9788702212280
Sprog: Dansk
Sider: 220
Udgivelsesdato: 01-11-2019
Format: Hæftet

Jeg ved ikke ret meget om fysik, men jeg ved, at det er spændende. Sorte huller, kvantespring, rum-tid-dimensioner, rablende teorier og den endelig accept af, at vi intet ved i sidste ende, er fascinerende emner. Jeg ville elske at invitere Bech Nielsen til en lang aftens samtale over en flaske rødvin eller to.

I Teorien om alt fører Jonas Kuld Rathje os igennem et væld af tanker og teorier fra Holger Bech Nielsen. Rathje har forsøgt at koge det ind til noget, der er forståeligt for lægmænd, men det er svært at følge med, når Bech Nielsen ruller sig ud. Alligevel er hvert kapitel fængende og fascinerende, også selvom man ikke hele tiden får aha-oplevelser, men efterlades lidt uforstående. Især er det gribende at følge Bech Nielsens jagt på den teori, der endegyldigt kan forklare alt – det er en jagt, man sagtens kan følge. Tænk endelig at stå med den teori, der forklarer og fastholder alting, en gennemgribende og gylden linje, der kan forklare både rum, verden og menneske.

Selvom man måske ikke kommer ud på den anden side som lærd og medsammensvoren, så giver bogen stadig et dybt og spændende indblik i den verden, som den kendte forsker lever i. Hans jagt på den teori, der kan sammenholde de kendte teorier, og derved forklare alt, er hans Moby Dick, og den indbefatter strengeteorien, kvantemekanikken, relativitetsteorien og Newton, og hvis de teorier kan koges sammen, må det kunne forklare alt – en jagt igennem dimensioner til havets ende. Man sidder tilbage med et flyvsk hoved, men det er på den gode måde, og det er lærerig underholdning hele vejen igennem.

Bogen kan købes her. Læs mere om Holger Bech Nielsen her. Læs mere om Jonas Kuld Rathje her.