Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Forlag: Politikens Forlag

Oversætter: Mikas Lang

Udgave:1

ISBN: 9788740071719

Sprog: Dansk

Originalsprog: Engelsk

Originaltitel: Men we Reaped

Sider: 272

Udgivelsesdato: 14-09-2021

Format: Hæftet

Mænd vi høstede er Jesmyn Wards erindringer om sin barndom i Mississippi, der fremstår som en tåge af sorg. Indenfor kort tid mistede hun fem mænd, der stod hende nær, inklusive hendes nittenårige bror. De døde i bilulykker, ved selvmord eller overdosis. Livet i syden var brutalt og fattigt, men til trods præget af et enormt sammenhold og nærvær. Turen tilbage til hjembyen fra Michigan sætter gang i en flodbølge af minder, der fortæller om en enorm smerte, om tab, fragmenter af familie og venner og en basal frygt, der prægede hele barndommen. Hun fortæller om sin tidlige flugt ind i litteraturen fulgt af den senere flugt til Michigan, hvilket gør hende til en outsider. Til trods for at hun kommer væk, føler hun en konstant længsel tilbage. Til familien. Til alt det, der var.

Under overfladen taler fortællingen råt og ærligt om den uretfærdighed, der stadig præger tilværelsen i USA, hvis man er sort, og fremstår som en fortælling om de store sociale og historiske kræfter, som begrænser og kontrollerer livet for sorte mennesker. Titlen selv referer til et citat fra en af de store forkæmpere for sortes rettigheder, nemlig Harriet Tubmand, og det er netop kampen, som Ward slår et slag for med sin hjerteskærende fortælling.

We heard the rain falling and that was the blood falling; and when we came to get in the crops, it was dead men that we reaped.

Harriet Tubmand