Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Udgivelsesdato: 19-05-2022
ISBN: 9788793959583
Forlag: Indblik
Format: Hæftet
Udgave: 1
Originalsprog: Dansk

En sang for de levende er et fremtidssyn, som de fleste af os vil vige fra: en mere eller mindre ubeboelig klode og millioner af mennesker, der lider, mens de få, der kan opretholde et nogenlunde liv, bekæmper dem, der søger bedre forhold. Da endnu en katastrofe rammer, bliver de få kastet ud i egen kamp for overlevelse.

Scenen er sat, men det er personerne, der er i fokus, individets personlige kamp og motivation, og ligesom Scharbau gjorde det i romanen Max, bliver det mennesket, det handler om, det indre, det drivende og det destruktive.

Hvad er overlevelse? Er det mad og ly, eller er det at have noget at leve for? Et menneske er mange ting, ikke noget entydigt og letlæseligt, og det er netop, hvad Scharbau fremviser i En sang for de levende. Romanen er medrivende, detaljerig og interessant, og der er smæk på både idéer om fremtiden og handling, hvilket gør, at man slet ikke kan slippe bogen, før sidste side er læst. Dyster, men menneskelig med vægt på det, der i allersidste ende betyder noget.