Gyldendal, 2016

Lyttelæst på Mofibo

Indlæst af Martin Greis-Rosenthal

Jeg har stadig udlængsel, rejsefeber af den slemme slags. Jeg længes efter fjerne kyster, efter lyden af bølger, synet af ukendte verdener og nye indtryk, der kan berolige min rastløse sjæl. Så jeg valgte et genhør med endnu en (fantasi-)ven, som jeg har kendt næsten hele mit liv, nemlig min elskede Ib Michael.

Det hjalp ikke, det stillede ikke tørsten efter eventyr, men derfor vil jeg alligevel anbefale Rejse til koralrevet til alle, der elsker magisk sprog og fantastiske rejser. Bogen omhandler Ib Michaels kærlighed til dykning, til kroppens symbiose med elementer, den evige foranderlighed under overfladen og ikke mindst kærligheden til en verden, der haster mod enden på grund af menneskets dumhed og overforbrug.

Som altid er Ib Michaels sprog flydende magi. Det ved alle, der har læst hans bøger. Jeg har elsket hans verdener og hans krøllede tankegang siden min skønne dansklærer i gymnasiet introducerede mig for ham. Det var Vanillepigen. Jeg husker det, som var det i går.

Rejse i koralrevet er så skøn som hans fiktioner. Den er knivskarp i billederne, malet i farver og skudt ud i rummet i en sky af stjernestøv. Jeg kan kun sige: Læs den.

Martin Greis-Rosenthal har lavet en skøn og gribende indlæsning, som helt understøtter fortællingen.

Køb den her.