Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Gentlemen’s Jockey Club, 2021
Sideantal: 104

ISBN: 9788797140659
Indbinding: Bog, Hæftet

Jeg kigger ud af åben is

og drømmer

at jeg ikke længere

alligevel

sådan er mit sind

Hud.7.

Hud.7. er et stykke software, nærmere bestemt den syvende version af samme. Softwaren er blevet fodret med Tobias V. Larsens samlede forfatterskab, og ovenstående er et af de mange digte, som det derefter spyttede ud.

Er det menneske eller maskine? Det er, hvad debatten går på angående kunstig intelligens. Som fiktionsforfatter har man de første 500 romaner klar i de tanker, der kommer ud af det. For digtene, som Hud.7. spyttede ud, skaber følelser i modtageren, altså mennesket, der læser dem, og hvordan kan det foregå, hvis afsender ikke har følelser? Så er vi tilbage i en gevaldig debat om kunst, objekt, reception, overførsel, modtager og afsender, og det alene skabt (igen) af kunstig intelligens … og hvad er så intelligens i det tilfælde? Tilfælde?

Den nye hud er stål er voldsom interessant læsning, og det giver massivt stof til eftertanke at se, hvad det var muligt for softwaren at danne. Debatterne brænder som kul under fødderne på en, når man tænker: hvad er så kunst, hvad er litteratur, hvad er intelligens, hvad er liv, hvad er følelse … Alt, hvad vi ved og kender, kommer op til revision, hvis en maskine kan opleves menneskelig.

Køb den her. Læs den før din pc.