Reklame. Bogen er sponsoreret af forlaget.

Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udgave: 1
ISBN: 9788711916247
Sprog: Dansk
Sider: 256
Udgivelsesdato: 18-05-2020
Format: Indbundet

Barndom på landet omhandler mennesker, som er vokset op på landet i Danmarks efterkrigstid. Det var i denne tid, at Danmark forandrede sig fra et bondesamfund til et samfund præget af industri og uddannelse. Det gik godt for Danmark, men hvordan var det reelt at være barn på landet i denne tid?

Det fortælles der om i denne bog, rigt udsmykket med billeder fra tiden, hvor ti mennesker er blevet interviewet om deres barndom. Her præsenteres en opvækst i familiens skød med hårdt arbejde, en god portion frihed og masser af frisk luft.

Denne generation er mine forældres generation, og jeg har altid været dybt fascineret af deres meget forskellige barndom. Min far er vokset op i hjertet af Odense, mens min mor voksede op på en lille gård i det yderste Vestjylland. Dengang var det to vidt forskellige verdener. Min far gik til dans, min mor hakkede roer og passede små søskende. Min far tog på lejr med spejderne, min mor malkede køerne og skrællede kartofler. I de første mange år af min mors barndom var der hverken noget, der hed tandbørste, badeværelse eller egen seng. Hun sov bogstaveligt talt i en kommodeskuffe, og skulle man tisse, var det ud i renden bag køerne. Det er så uendeligt langt fra vores verden nu, og dog er min mor endnu kun en ung bedstemor.

I Barndom på landet fortæller Arne Rolighed, Nina Smith, Bente Scavenius, Johannes Værge, Connie Kruckow, Carsten Knudsen, Bodil Glistrup Thomsen, Erik Haldan, Bente Svensson og Arne Jeppesen om deres barndom i tiden efter anden verdenskrig. Vi lever i et lille land, men alligevel er der stor forskel på vores liv. Det er fascinerende, spændende og ikke mindst berigende læsning.

Min mor tog springet. Hun meddelte sine forældre, at hun ønskede at fortsætte med at gå i skole i stedet for at komme ud at tjene, fik efter lang tids kamp gennemtrumfet sin vilje og kom på efterskole og herefter på højskole (hvor hun mødte en fyr med langt hår og en pibe i afghanerpelsens lomme – men det er en længere historie).

Barndom på landet er erindringer fra den nuværende generation af bedstemødre og bedstefædre, en tid, der ikke kan genfindes og en uvurderlig skattekiste af minder.