Reklame. Bogen er et anmeldereksemplar.

Oversætter: Søren Holst
Forlag: Jensen & Dalgaard I/S
Udgave: 1
ISBN: 9788771516852
Sprog: Dansk
Originalsprog: Hebraisk
Originaltitel: תקלה בקצה הגלקסיה
Sider: 230
Udgivelsesdato: 12-11-2021
Format: Hæftet

Etgar Keret er spids som en synål, fløjlsblød i stemninger og knivskarp i sine betragtninger af mennesker. Pineapple crush er en novellesamling, der fryder på alle planer. Den består af 22 noveller, og de er alle perfekt indrammede verdener, der løfter op og kaster dig i dybet.

Keret lægger ud med en mand, der ved et rent tilfælde bliver skudt ud af en kanon og svæver ud over byen, og fra disse højder slår han ned på mennesker i alle former og farver, og det er et festfyrværkeri af intelligens, humor og tragedie.

Hun vil spørge om noget. Altså om noget mere. Jeg kan se det på hendes ansigt. Men på den anden side vil hun ikke forstyrre. Det vil hun ikke, men hun har allerede gjort det. Jeg siger ja, og at det ikke gør noget hun forstyrrer. At jeg alligevel ikke kan få historien til at fungere. At det slet ikke er en historie. Det er snarere en kløe. Det er en svamp under neglen. Hun nikker som om hun forstår hvad jeg taler om. Det gør hun nu ikke. Men det betyder ikke, at hun ikke elsker mig. Man kan godt elske uden at forstå.

Etgar Keret – Pineapple crush

Kærligheden er naturligt nok et af de store temaer, ligesom tabet og sorgen. Forældre-barn-forhold, skilsmisse, forelskelse, ensomhed, og så tilsat en stor og iskold spand humor med godt med bid i. Keret skriver formfuldendt og er en mester i at skabe levende billeder, der ikke forlader dig igen. En stor oplevelse.