Bogen er sponsoreret af forlaget
Forlag Lindhardt og Ringhof
Udgave 2
ISBN 9788711699379
Sprog Dansk
Originalsprog engelsk
Originaltitel The Dangerous Summer
Sider 213
Udgivelsesdato 04-01-2019
Format Indbundet

Farlig sommer er et posthumt værk, hvilket altid er diskutabelt rent etisk. Hvad ville Hemingway selv have valgt? Er det udgivet, ligesom brevene som hans enke udgav, stik imod hans tydelige ønske?

Farlig sommer har en historie bag sig. Oprindeligt var det en artikel om tyrefægtning i Spanien, som Hemingway skulle skrive for Life Magazine, men inden han var færdig med at rejse og skrive, var de bestilte 10.000 ord blevet til en roman på 120.000.

Romanen blev kortet ned og kortet mere ned af redaktører, indtil den endte som udgivet her, og den form blev aldrig godkendt af Hemingway selv, da hans depression førte til selvmord, inden manuskriptet var færdigredigeret.

Men det, som vi står tilbage med nu, er stadig glitrende Hemingwaysk. Redigeringen har gravet sig igennem beskrivelserne af tyrefægtning helt ind til det, som virkelig viser Hemingway, rejsen og hans minder. Det virkeligt interessant er at læse, hvordan Hemingway evner at skrive sig selv udefra som en karakter, at holde distancen uden at dræbe historien, men samtidig gøre det så levende, at du som læser føler dig som en gæst ved hans bord i baren; historien er en fortælling direkte fra hans mund.

Hans kærlighed til Spanien, mad, drikke og tyrefægtning er levende og klar, men der bliver også givet meget af ham selv i bogen – som altid i tomheden mellem linjerne.

Hvis du elsker Hemingway, er denne et must read.

Køb den her. Læs den før din rejse til Spanien.