{Reklame}
Bogen er sponsoreret af forlaget
Oversætter: Juliane Wammen
Forlag: C&K
Udgave: 1
ISBN: 9788792884343
Sprog: Dansk
Originalsprog: Engelsk
Originaltitel: The Possessed
Sider: 260
Udgivelsesdato: 31-12-2019
Format: Hæftet

Først og fremmest handler De Besatte om en vild og voldsom kærlighed til litteratur, og det alene er nok til at få mig til at elske denne bog.

Elif Batuman har her skrevet en bog, som er navngivet efter klassikeren De Besatte og som også omhandler navnligt de store russiske forfattere og hendes specielle forkærlighed for dem. Dertil er tilsat hendes personlige liv, studier, rejser og kærlighedsforhold med et twist af det litterære liv på universitet – og det er blevet blændede godt.

Batuman skriver indsigtsfuldt og levende, og ikke mindst med en humor, der flere gange fik mig til at le højt. Jeg er dybt betaget af hendes kærlighed til den russiske litteratur og til sprog, sprogets oprindelse og evne til at skabe vores verden. Og jeg elsker hendes menneskelige indsigt som også gang på gang titter frem mellem linjerne.

Man føler sig både beriget og klogere, når man når sidste side. Det er lidt som at have siddet med en god ven og drukket rødvin det halve af natten. Der er blevet fortalt om rejser, gamle kærlighedseventyr og sjove oplevelser fra fortiden. Og ikke mindst er der et dyk ned i litteraturen som er helt uovertruffent. Hun kommer omkring alle vinkler; forfatteren, sproget, tiden og selve historien – intet står alene, intet holdes ude. Det er betagende og gribende, og Batuman holder en fast til natten går på hæld og rødvinsflasken er helt tom.