Reklame. Bogen er sponsoreret af forlaget.

Forlag: detegn
Udgave: 1
ISBN: 9788793933002
Sprog: Dansk
Sider: 32
Udgivelsesdato: 02-06-2020
Format: Indbundet

Århus – jeg kommer for at leve i din sjæl er en digtsamling af den latinamerikanske maler og digter Efraim Espino.

Her er digtene dybe ordmalerier, der indfanger og skaber ren, organisk stemning. På tur gennem Danmark med nedslagssteder som Tunø, Sønderho, Århus og Rømø maler Espino billeder med følelse og stemning, der trænger helt ind under huden.

Der er ingen klar dom eller udsigelse. Billedet må nødvendigvis stå alene og bare være. Der er ingen skarpe kanter, udgange eller nedfald, der er bare billedet i dirrende skønhed og sansning.

Renheden er slående, og man bliver draget ind i billedet, der hist og her gennemtrænges af en flygtig følelse, som igen forsvinder ind i billedet. Var der noget med en kvinde, en kærlighed, en sorg, men det forsvinder ind og ud af naturen, som er det evige.

Jeg må også kommentere på digtsamlingens udseende, da det er en underskøn fornøjelse at læse Espinos noter og tanker skrevet på siderne med blyant og kuglepen, tegningerne, rettelserne og krusedullerne, der alt sammen så kløgtigt understreger digtenes sanselighed.

Jeg vil anbefale denne digtsamling til alle, der elsker den åbne kunstnersjæl, glimtene, det flygtige og det skønne. Her er det hele.